Com portar una comptabilitat domèstica amb Excel?

La importància d'una comptabilitat domèstica

Tenir la comptabilitat domèstica en ordre forma part d'aquesta societat en la qual els diners són un element del qual no podem prescindir, fa que tots, en la mesura de les nostres possibilitats, exercim de comptables.

Mantenir la comptabilitat en ordre, ja sigui personal o familiar, té molt a veure amb el benestar.

Generalment, ens sentim tranquils quan controlem despeses i ingressos. Molt més quan les despeses són menors que els ingressos. I, més encara, quan saldem deutes i vam creant un matalàs d'estalvi i inversió per quan venen mal dades.

Si la nostra comptabilitat és tan complexa que no la podem portar només "de cap" (el més corrent és que sigui així), podem utilitzar els instruments que ens siguin més còmodes per registrar els números (llibretes, fulls de càlcul, calendaris exposats en un lloc visible de la casa, etc.).

Quin és el teu preferit? ¿Amb quin instrument et quedes per portar el teu comptabilitat o la de la família? Tria'l. Queda't amb el que més et convenci. I fes-lo servir.

Comptabilitat domèstica en Excel

Les plantilles d'Excel han passat a ser els nostres grans aliats a l'hora de fer un balanç sobre el control de despeses així com el control d'ingressos.
Com calcular l'economia domèstica en Excel
Per calcular l'economia domèstica comptem amb una plantilla d'Excel per a comptabilitat domèstica que ens permet extreure cada una de les dades relacionades amb les nostres despeses i els nostres ingressos durant un any complet. Per a això, aquest full de càlcul d'Excel compta amb:
Un full independent per a cada mes.
Cada mes compta amb apartats per a les despeses i els ingressos, així com un balanç total dels mateixos.
Global de l'any, un gràfic on es mostra o no el creixement econòmic.
Resum de l'any, un quadre comparatiu on vam comprovar l'evolució d'ingressos i despeses per mes.

Com portar una comptabilitat domèstica amb Excel?

Visiteu aquests cinc webs que ens ofereixen plantilles per portar la comptabilitat amb Excel i trieu aquella que millor s'adapti a les vostres necessitats. Totes elles tenen unes característiques comunes de:
Full independent per a cada mes
Balanç total dels mesos
Global i resum de l'any

Ahorro Capital . com Ambito . com
Excel World . com Guru Informatico . com
Jesus Ferrer . com